UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навчальний рік у школах: коли завершиться у Київській області

Літні канікули розпочнуться у різний час.

Через військову агресію РФ освітній процес в Україні зазнав змін. Зокрема, не всі школи могли проводити заняття в офлайн-режимі, а дати закінчення навчального року в деяких регіонах змінилися. Голова Київської ОДА Руслан Кравченко розповів, коли завершиться навчальний рік у Київській області та розпочнуться літні канікули.

Кравченко наголосив, дата завершення навчального року визначена з урахуванням днів, коли діти через ворожі ракетні обстріли чи відсутність електроенергії не могли нормально навчатися.

«1 червня розпочнуться канікули в 359 школах. Тривалість навчального року, дата його початку та закінчення під час воєнного стану визначаються законодавством», – сказав він.

За словами Кравченка, кожен освітній заклад, зважаючи на безпекову чи епідеміологічну ситуацію, може самостійно вирішувати, коли відправляти дітей на канікули або ж починати навчальний рік.

Він наголосив, що частина шкіл Київщини розпочали офлайн-навчання в різний час, мали різну тривалість канікул протягом року, тому і рік закінчують по-різному – з 26 травня до 16 червня:

«Загалом в області 638 шкіл і кожна з них потребує індивідуального підходу», – резюмував Кравченко.

Раніше ми писали, з яких предметів в Україні складатиметься національне мультипредметне тестування у 2023 році.