UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навчальний рік 2022: чи підуть діти до школи 1 вересня

Військове вторгнення РФ призвело до змін в освітньому процесі.

Українські заклади загальної середньої освіти готуються до нового навчального року, але як буде проходити освітній процес – залежить від безпекової ситуації у регіоні. Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час візиту до Сум повідомив, що право вибору форми навчання дітей залишається за батьками.

Як будуть навчатися школярі з 1 вересня

Очільник МОН зазначив, що всі діти повинні отримувати знання виключно в безпечних умовах, які має створити адміністрація школи.

«Право вибору форми навчання буде за батьками. Адміністрація школи створить умови для очного та дистанційного навчання, а також уже працює над форматом змішаного навчання», – додав він.

За словами Шкарлета, деякі батьки хочуть скорішого повернення дітей до традиційного навчання, взаємодії з вчителями та спілкування з однолітками, оскільки соціалізація – важливий елемент для розвитку.

Читайте також: Мер Житомира не готовий брати на себе відповідальність за безпеку у школах та дитячих садках

«Інші батьки задоволені створеними умовами в захисній споруді школи, однак їхні серця стискаються від думки, що вони не будуть поруч зі своєю дитиною в разі повітряної тривоги», – пояснив він.

Нагадаємо, що українські школи з 1 вересня можуть повернутися до очного навчання. Однак дозвіл на таку діяльність отримають ті заклади, які обладнані укриттями, заявив заступник міністра освіти Андрій Вітренко під час телемарафону.