UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацрада з телерадіомовлення призначила попередження шести телеканалам

Зокрема попередження винесли телеканалу "Z ZIK" за невиконання вимог закону щодо оприлюднення інформації про авторів і виробників одного з концертів.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила санкцію "оголошення попередження" шести телеканалам, серед яких "Z ZIK" і "UΛ: Перший". Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що попередження призначили телерадіокомпанії "Нові комунікації" (Львів, логотип "Z ZIK") за невиконання вимог закону щодо оприлюднення інформації про авторів і виробників передачі-концерту "Білі журавлі".

Уточнюється, що 9 травня 2020 року в ефірі цього телеканалу транслювався концерт "Білі журавлі", присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, без вказівки імені автора або авторів, назви і адреси виробника програми. При цьому контент був виготовлений компанією "Виробництво ТОВ "Фрідом" на замовлення російської ВАТ "Телекомпанія НТВ".

У Нацраді вважають, що зазначена форма трансляції може мати ознаки приховування телевізійної продукції "Телекомпанії НТВ", до якої Україна застосувала санкції.

Також регулятор застосувала санкцію "оголошення попередження" щодо: