UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацполіція заявила про нанесення керівництвом Державної зернової компанії збитку на сотні мільйонів

Занижували тарифи і проводили махінації з експортом

Нацполіція заявила, що керівництво Державної продовольчо-зернової корпорації завдало шкоди на сотні мільйонів гривень. За словами відомства – чиновники використовували неринкові тарифи і проводили махінації з експортом. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зокрема, за кредитні кошти, отримані під державні гарантії, посадові особи державної корпорації закуповували зернові через фіктивні підприємства і експортували товар за ціною, значно нижчою за ринкову. Так, протягом січня-травня цього року було укладено близько 10 збиткових контрактів на експорт.

Відомо також про факти зловживання посадових осіб корпорації при укладанні договорів про страхування майна. Тариф за оформленим документом був в 3-5 разів вище за ринкову вартість подібних послуг.

Зараз поліцейські проводять санкціоновані обшуки в приміщеннях ВАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", в офісах суб'єктів господарювання та за місцем проживання фігурантів. Вже вилучено документацію та електронні носії інформації, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора триває. Кримінальне провадження розслідується за ч. 2, 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Точна сума завданих неправомірними діями посадових осіб ДПЗКУ збитків ще встановлюється. Вирішується питання про повідомлення причетним особам про підозри.

Читайте також: СБУ викрила одного з начальників "Львівської залізниці" в корупції

Раніше слідчі Служби безпеки України викрили корупційну схему незаконного збагачення керівництва комунального підприємства Київської міськдержадміністрації.

Зловмисники завдали бюджету міста 800 тисяч грн збитків, які призначалися для реставрації пам'яток архітектури центру столиці.