UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські правоохоронці оголосили про підозру російському актору

Владіміру Машкову заочно повідомили про підозру за декількома статтями.

Актору Владіміру Машкову, який підтримує російську агресію, заочно повідомили про підозру. Свої проросійські погляди він неодноразово висловлював у соціальних мережах і регулярно займався пропагандою кремлівського режиму, повідомили у Національній поліції. 

У своїх виступах Машков часто виправдовує дії окупаційної влади, поширює загарбницькі наративи та фейки. До того ж актор виступав із концертами на тимчасово окупованих територіях України з порушенням порядку в’їзду на них.

Наразі Владіміру Машкову загрожує від 5 до 10 років ув’язнення. Йому повідомлено про підозру за  ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1, 3 ст. 436-2 (пропаганда війни), ч. 1, 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Співачку Земфіру оголосили «іноагентом» у Росії

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про санкції щодо українських знаменитостей, які живуть у Росії або відкрито підтримують війну проти України, а також щодо російських акторів, які теж толерують війну.