UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Нацкорпус» приїхав блокувати базу «озброєних тітушок» у Києві, на місці працює поліція

Націоналісти вважають, що тітушки мали влаштовувати провокації у столиці.

У Києві представники «Національного корпусу» заблокували будівлю у печерському районі. У «Нацкорпусі» стверджують, що тут переховуються озброєні тітушки, яких планували використати для провокацій у столиці.

««Національний корпус» прямо зараз блокує озброєних тітушок в центрі Києва, за адресою Тверський тупик, 3. За нашою інформацією, саме тут останні дні переховувались бойовики Киви-Медведчука, які готувались до провокацій в столиці», - йдеться на каналі партії у Telegram.

У «Нацкорпусі» закликали громадян долучатися та приїжджати за вказаною у повідомленні адресою. Втім, першою на заклик відгукнулась столична поліція, яка «встановлює мету зібрання громадян на вулиці Іоанна Павла II».

«Сьогодні близько 15:00 на спецлінію 102 до столичної поліції надійшло повідомлення про збір невідомих осіб на перехресті вулиць Іоанна Павла II та Перспективної. На місце події направлено додаткові наряди правоохоронців, спецпризначенців та слідчо-оперативну групу територіального управління поліції», - повідомили у пресслужбі.

Правоохоронці проводять з учасниками акції превентивні бесіди з метою запобігання вчинення правопорушень.

Поліція встановлює мету зібрання громадян на вулиці Іоанна Павла II На місце події направлено наряди поліції та...

Опубликовано Поліція Києва Среда, 10 февраля 2021 г.

Читайте також: Половина українців підтримує рішення Зеленського про введення санкцій проти телеканалів Медведчука - опитування

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО про накладення п'ятирічних санкцій на телеканали ZiK, NewsOne, «112. Україна».

Номінальним власником телеканалів є народний депутат Тарас Козак («Опозиційна платформа-За життя»), фактичним – голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук. Усі три канали вважаються рупорами російської пропаганди в Україні і неодноразово перевірялись.

Як повідомляло ZN.UA, підставою для запровадження санкцій стало розслідування Служби безпеки. Встановлено, що пов'язаний з Медведчуком ТОВ «Торговий дом «Донской уголь» разом із бойовиками створили механізм, що дозволяє купувати видобуте в ОРЛО кам'яне вугілля і продавати енергогенеруючим компаніям у РФ. Податки сплачувалися до бюджету «ЛНР», частину грошей спрямовували на фінансування діяльності телеканалів лідера ОПЗЖ.

Західні партнери України, зокрема ЄС та США, підтримали санкціїНе згодні з ними на підсанкційних телеканалах та в «Опозиційній платформі-За життя». Останні – аж до погроз імпічментом президента Володимира Зеленського, хоча в умовах реалій українського законодавства зробити це майже нереально.