UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацгвардійці затримали в Києві двох колаборантів, що збирали інформацію для ворога  

Один із чоловіків мав при собі пристрій для відстрілу гумовими кулями Форт -12, інший - документи одного з російських підприємств.

Нацгвардійці затримали в Києві двох чоловіків, які займалися збором інформації для РФ. Обидвоє намагалися здійснювати фото- чи відеозйомку військових об’єктів або причетних до служби в ЗСУ людей. Про два схожих за об’єктом правопорушення випадки повідомляють на Facebook-сторінці Національної гвардії.

Читайте також: У поліції назвали кількість справ, відкритих за воєнні злочини і колабораціонізм

Один із чоловіків мав при собі пристрій для відстрілу гумовими кулями Форт -12 з простроченим дозволом на носіння зброї. Інший - документи одного з російських підприємств. А під час перевірки мобільного телефону останнього, з’ясувалося, що він також активно листувався та телефонував на номери РФ та спілкувався у чатах проросійських груп в телеграм-каналах.

“Того ж дня, біля опівночі, військовослужбовці затримали 51-річного мешканця Донецька, який здійснював фото фіксацію поблизу контрольно-пропускного пункту та прилеглої території”, - уточнюють у повідомленні про затриманого.  

Нагадаємо, днями СБУ затримала ворожих агентів, які коригували ракетні удари по Бахмуту.