UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацгвардієць збив російський бойовий літак СУ-25 за допомогою ПЗРК "Ігла"

А вчора командування Повітряних сил ЗСУ спростувало чутки про загибель у бою легендарного “Привида Києва”.

Український військовослужбовець Нацгвардії України збив бойовий літак СУ-25 "Грач" за ціною 11 мільйонів, що перебував на озброєнні окупаційних військ. Пілота за штурвалом також ліквідовано, повідомляє Південне оперативно-територіальне об'єднання Нацгвардії.

Все відбулось під час нальоту ворожої авіації на Запоріжжі строковик застосував для влучного удару по окупанту ПЗРК "Ігла".

Читайте також: Нацгвардія взяла під охорону Чорнобильську АЕС

"Влучним пострілом нацгвардієць відправив на концерт до Кобзона пілота "орків", а бойовий літак СУ-25 "Грач" – фермерам на металобрухт", – розповіли у Нацгвардії.

Військові констатують: завдяки рішучості, професіоналізму та виваженим діям, чоловік зміг зберегти безліч життів як військовослужбовців, так і цивільних.

Вчора командування Повітряних сил ЗСУ спростутвало чутки про загибель у бою легендарного льотчика “Привид Києва”. За однією з версій, справжнє ім'я пілота не розкривається з міркувань безпеки. На світлинах, які облетіли медіа та стали символом боротьби, зображено пілота, його постать огорнута таємничістю, оскільки обличчя приховано балаклавою.

Інша версія гласить, що «Привид Києва» — це збірна назва всіх пілотів Васильківської 40 бригади тактичної авіації.

На ремарку "Визнайте, що ви – саме той Привид Києва, якому вдячна вся країна!", один із пілотів васильківського аеродрому в інтерв'ю для Цензор.Нет cказав, розсміявшись:

"Кожен з нас – той самий Привид. Зробіть вже нам такий шеврон! Ми будемо з гордістю його носити". 

Нагадаємо, з початку вторгнення в Україну РФ втратила вже близько 23 200 військових та 190 літаків.