UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацгвардійці затримали двох бойовиків «Л/ДНР»

За тиждень на блокпостах затримано 12 підозрюваних в різних злочинах.

Військовослужбовці Національної гвардії України за минулий тиждень затримали в районі проведення операції Об'єднаних сил 12 підозрюваних у скоєнні різних злочинів, у тому числі трьох бойовиків терористичних угруповань «Л/ДНР», повідомив пресцентр штабу ООС у неділю, 1 серпня.

Бійці НГУ несуть чергування на мобільних і стаціонарних блокпостах у Донецькій і Луганській областях. За тиждень нацгвардійці перевірили 37 тисяч транспортних засобів і близько 59 тисяч чоловік. За підсумками перевірок складено 89 протоколів про адміністративні правопорушення. Зокрема, припинено незаконне перевезення 2 тонн брухту чорних металів.

Двоє правопорушників намагалися дати хабар нацгвардійцям і поліцейським, пропонуючи від 1 до 5 тисяч гривень. Хабародавців затримали, а їхні дії задокументували. Обом загрожує повідомлення про підозру за ст. 369 Кримінального кодексу (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Якщо провину затриманих доведуть у суді, їм загрожує до чотирьох років обмеження волі.

Читайте також: У Києві затримали бойовика "ЛНР"

2 липня поліцейські під час перевірки документів на блокпосту ідентифікували екс-бойовика терористичного угрупування «ЛНР». У 2016-2018 роках він був навідником, а потім охороняв склади та інші військові об'єкти на окупованій території. За це йому платили 15 тисяч рублів на місяць.