UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО планує надати Україні обладнання для захисту від хімічної та біологічної зброї

Саміт Альянсу має намір погодити додаткову військову допомогу Україні.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що під час саміту Альянсу, який відбудеться у Брюсселі 24 березня, буде погоджено додаткову військову допомогу Україні, зокрема обладнання для захисту від хімічної та біологічної зброї. Про це Столтенберг сказав під час брифінгу, повідомляє ІНТЕРФАКС-Україна.

«Я очікую, що завтра союзники по НАТО узгодять надання додаткової допомоги, зокрема допомоги в галузі кібербезпеки, а також обладнання, щоб допомогти Україні захиститися від хімічної, біологічної, радіоактивної та ядерної загрози», — заявив Столтенберг журналістам у Брюсселі.

За його словами, лідери країн НАТО на саміті в четвер не планують обговорювати питання членства України, йтиметься виключно про додаткову підтримку Києву.

«Членство в НАТО не є частиною порядку денного. Ми обговоримо додаткову допомогу», - підкреслив Столтенберг.

За словами генсекретаря Альянсу, союзники рішуче налаштовані зробити все можливе для підтримки України.

«Але також перед нами стоїть відповідальність, щоб не дати війні вийти за межі України і не стати конфліктом між НАТО й Росією, бо це призведе до ще більшої кількості смертей і руйнувань», - додав Столтенберг.

Читайте також: НАТО не вступатиме у конфронтацію в Україні – Шольц

На тлі поширення інформації про ймовірне застосування Росією хімічної зброї Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів підготувало роз'яснення, що робити у випадку хімнебезпеки.