UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступного тижня до України приїде міністр оборони Франції – ЗМІ

Повна програма візиту Себастьяна Лекорню поки невідома.

У середу, 28 грудня, до Києва прибуде міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню. Про це пише BFMTV з посиланням на оборонне відомство.

«28 грудня 2022 року в Україну прибуде міністр збройних сил Себастьєн Лекорню, щоб засвідчити українській владі незмінну підтримку Франції з початку війни 24 лютого», – повідомили у відомстві журналістам.

Точна програма міністра поки невідома. Але у французькому Міністерстві оборони повідомили, що Лекорню зустрінеться з українським колегою – міністром оборони Олексієм Резніковим. У рамках цього візиту біля пам’ятника Героям у Києві також відбудеться вшанування пам’яті загиблих.

Читайте також: Президент Франції вважає малоймовірним вступ України до НАТО

Нагадаємо, Франція виділить 125 млн євро для підтримки стійкості України від російських ударів, включаючи ще 150 генераторів і LED. Про це президент Еммануель Макрон оголосив на міжнародній конференції у Парижі.

Минулого тижня прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном під час свого візиту в Париж. Політики, зокрема, обговорили передачу нашій державі додаткових сучасних систем протиповітряної оборони та відновлення енергетичної системи з закупівлею необхідного ремонтного обладнання.