UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступ Росії може закінчитися до квітня. Тоді у Сил оборони з'явиться можливість розпочати свій — експерт Мусієнко

Та під час паузи росіяни не зупиняться, вони й далі будуть чинити тиск на деяких ділянках фронту. 

Керівник центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що наступальна кампанія російських окупантів закінчиться ближче до квітня. Раніше з таким прогнозом виступав очільник ГУР МО Кирило Буданов. Після цього, продовжив експерт, окупанти візьмуть паузу, перегрупуються та укомплектують втрати, які, до слова, є значними. 

"В українських сил з'являються можливості для проведення тактичних наступальних операцій, які, можливо, можуть перерости в певний оперативний успіх", – сказав Мусієнко під час телемарафону, додаючи, що ЗСУ можуть знову зосередити свої зусилля на півдні, але вже на іншому напрямку. На цій ділянці зараз проходять чорноморська операція, операція на лівому березі Дніпра, а також відбуваються постійні удари по тимчасово анексованому Криму. 

Та під час паузи росіяни не відмовляться від своїх наступальних дій, попередив експерт. На деяких ділянках, на думку Мусієнка, вони продовжать утримувати ініціативу. 

"Просто вони зменшать активність, інтенсивність і кількість сил, які будуть застосовувати. Ну і будуть, вочевидь, знаходитися в активній обороні. Зараз в активній обороні перебуваємо ми, — пояснив Мусієнко. — І у нас сьогодні стоїть задача комбінована: відбити чисельні атаки ворога і буди готовими до того, що щойно з'явиться можливість – використати шанс, який дається, для того, щоб покращити нашу ситуацію на тактичному рівні, а можливо й на оперативному". 

Читайте також: Якщо США продовжать допомогу, ЗСУ повинні відновити наступ. Росіяни цього бояться — військовий

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наголосив, що через затримки з постачанням військової допомоги США, які призводять до прорахунків, ситуація на фронті зайшла у глухий кут — на півдні розпочалася стагнація. Він попередив, що якщо у Вашингтоні вирішать зменшити підтримку нашої держави, Владімір Путіна прорве оборону ЗСУ та не стане після цього зупинятися. Це, продовжив Зеленський, призведе до зміни геополітичного порядку.