UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступ на Харків: росіяни поширюють фейки, щоб люди евакуювалися з міста

Росіяни своїми «вкидами» хочуть спровокувати паніку.

Російські пропагандисти поширюють фейки про те, що нібито ДСНС України попереджає про можливе оточення Харкова і закликає людей поїхати з міста.

У Центрі протидії дезінформації наголосили, що ці повідомлення є брехнею, а у росіян наразі відсутні ресурси для оточення чи окупації Харкова. У такий спосіб ворог хоче нагнітати паніку серед українців.

Читайте також: Терехов відповів на інформацію щодо повторного наступу РФ на Харків

«РФ продовжує свої інформаційно-психологічні операції з «пропагандою страху», щоб залякати харків’ян наступом на місто, який наразі неможливий. Головною їхньою метою є те, щоб якомога більше містян виїхали», – підкреслив очільник ЦПД Андрій Коваленко.

Він додав, що росіяни роблять подібні «вкиди» і щодо інших міст, зокрема Херсона, Миколаєва, Сум, Чернігова та Києва.

Читайте також: Сирський попередив, що Харків стане для росіян фатальним містом, якщо вони наважаться на новий наступ

Нагадаємо, на початку 2024 року очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, прокоментував статтю The Telegraph про те, що окупанти можуть готуватися до нового наступу в регіоні, і заявив, що наразі на різних напрямках фронту в області не фіксується скупчення російських військ. Він додав, що місцева влада постійно моніторить ситуацію, а військові вживають необхідних заходів, аби бути готовими до потенційних викликів.