UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наслідки нічного обстрілу Миколаєва: в центр міста прилетіла ракета «Смерч» — голова ОВА

Вночі Миколаїв двічі зазнав масованих обстрілів. 

Російські загарбники в ніч на 27 вересня обстріляли Миколаїв та область. Голова ОВА Віталій Кім розповів про наслідки ворожих ударів.

За його словами, вночі Миколаїв двічі зазнав масованих обстрілів – орієнтовно о 01:04 та 04:02.

«Попередньо, з РСЗВ «Торнадо-С» ворог вдарив по різних районах міста», - йдеться у повідомленні.

Кім додав, що наразі відомо про пошкодження низки цивільних об’єктів в центрі міста, зокрема житлових будинків, магазинів та мережі водопроводу.

«Також внаслідок обстрілу сталося руйнування складського приміщення з подальшим горінням», - заявив Кім.

За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

Також голова ОВА розповів, що сьогодні вночі в центр міста прилетіла невисокоточна ракета типу «Смерч». Кім опублікував відео.

«Це чистий терор мирного населення», - написав голова ОВА.

Крім того, Кім розповів про наслідки ворожих обстрілів області.

У Миколаївському районі 01:30 ворог завдавав артилерійських ударів по аквазоні м. Очаків Очаківської громади. На щастя, постраждалих немає. Також вранці, о 07:15, у місті знову пролунав вибух. Детальна інформація з’ясовується.

За словами голови ОВА, минулої доби о 04:04 було зафіксовано ракетний обстріл с. Весняне Веснянської громади. Внаслідок ворожого удару частково зруйновано та пошкоджено житлові будинки, соціальну інфраструктуру, а також гаражі та автомобілі. На щастя, постраждалих немає.

У Баштанському районі під постійним ворожим вогнем залишаються населені пункти на лінії розмежування Березнегуватської громади.

«Так, 26 вересня, о 12:40, було обстріляно околиці с. Мурахівка та о 18:20 околиці станції Березнегувате. Також о 13:05 та 18:50 вибухи лунали в смт Березнегувате і за його межами», - йдеться у повідомленні. Постраждалих та руйнувань немає.

Крім того, вчора, близько 14:00 й 16:00 та сьогодні, близько 04:00, були зафіксовані обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. На щастя, минулося без постраждалих та руйнувань.

Продовжуються обстріли Широківської громади. Зокрема, вчора, о 10:00, 14:00 й 16:00 окупанти вдарили по с. Широке та його околицях. Пошкоджені два житлові будинки.

«Потрапляння теж були по городах та дорогах. Крім того, опівночі були влучання в сільгосппідприємство за межами села», - повідомив Кім.

Вчора, о 13:00, 16:00, 20:00, 23:00 та сьогодні о 04:00 загарбники обстріляли с. Червона долина. Окупанти поцілили у раніше зруйновані будинки. Постраждалих немає.

Також за даними ОК «Південь», вчора у Баштанському районі було знищено ворожий безпілотний розвідник «Орлан-10».

«У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ворог обстріляв Миколаїв. Міський голова розповів про наслідки

Раніше повідомлялося, що Сили протиповітряної оборони України збили дрон-камікадзе іранського виробництва Shahed-136. Ним війська РФ намагалися атакувати Миколаїв.