UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наслідки аномальної зливи в Україні: знеструмлено понад 800 населених пунктів

Наступні кілька днів також будуть дощовими, обіцяють синоптики, а ДСНС попереджає про сходження селевих потоків в Карпатах.

Через зливу, шквальний вітер та грозу знеструмлено 811 населених пунктів у 9 областях України, повідомляють в ДСНС.

У Рівненській області без електроенергії залишилися 340 населених пунктів, у Львівській - 209, в Житомирській - 101, у Хмельницькій - 78, в Київській - 28, на Закарпатті - 22, в Чернігівській - 19, у Тернопільській - 8 і в Чернівецькій області - 6.

Львів вчора, 25 червня, накрила сильна злива.

Підтоплено 11 житлових будинків, 23 присадибних ділянки, 1 підземна парковка, 3 підвали, 1 підземний перехід, частково пошкоджено 12 дахів. В результаті падіння дерева, травмовано людину.

Станом на 26 червня в місті продовжують роботи із відкачки води з підземного переходу.

«Дуже великий ураган, багато опадів, багато підтоплень. Поки не працюють трамваї і тролейбуси - ми їх зупинили, тому що є пориви на контактних мережах. Також є пориви на лініях електропостачання, тому є перебої з гарячою водою в Шевченківському районі. В цілому, маємо понад 200 дерев, повалених під час негоди, понад 50 дахів потребують ремонту, так як зірвало частини даху або елементи. Відносно пам'ятників архітектури, то деякі елементи ми будемо змушені демонтувати », - повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Наслідки негоди у центрі Львова.

Відео негоди у Львові жителі викладали в соцмережах.

Переглянутися цею допіс в Instagram

Допіс, Поширення marishka & company (@marishka_company)

У Червонограді залишається частково підтопленими 10 присадибних ділянок.

За словами городян, у воді опинилися половина вулиць міста і понад десяток авто.

"Укрзалізниця" попереджає про затримки поїздів на Львівщині через негоду.

Погода в Україні на вихідні

За інформацією Укргідрометцентру, 26 червня в західних, вдень - в північних і південних областях, а 27 червня по всій Україні знову очікують грози, вдень в окремих районах буде град і шквальний вітер від 15-20 м/с.

26 червня в західних, 27 червня - в північних, центральних і південно-східних областях країни місцями пройдуть сильні зливи.

ДСНС повідомляє про жовтий рівень небезпеки і попереджає про підвищення рівня води на 0,3-1,3 м в річках Карпатського регіону.

«У місцях проходження сильних злив можливе формування значного схилового та місцевого стоку з підтопленням понижених місць, в гірських районах існує загроза сходу селевих потоків», - заявляє прес-служба ДСНС.

Читайте також: У Рівному потужна злива паралізувала місто і перетворила його на озеро

У Рівненській області 25 червня ДСНС попереджала жителів про небезпеку підтоплення вулиць.

У Львові оголошено надзвичайну ситуацію місцевого значення, в зв'язку з негодою. Для комунальних служб вихідні дні оголошено робочими днями. Також в мерії провели позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, де погодили виділення коштів з резервного фонду для подолання наслідків негоди.