UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наші військові відбили 59 атак на п'ятьох напрямках – Генштаб

У Генштабі також повідомили про удари української армії по ворогу за добу.

Російські окупанти зосереджують свої зусилля на веденні наступу на лиманському, бахмутському, авдіївському, мар’їнському та шахтарському напрямках, повідомили в Генштабі ЗСУ. Зокрема, наші захисники минулої доби відбили на вказаних напрямках 59 атак противника. 

Водночас вказано, що на запорізькому та херсонському напрямках окупанти обороняються.

«Протягом минулої доби російська федерація завдала 50 авіаційних та 11 ракетних ударів,  здійснила 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів, загинули мирні люди», – додали в Генштабі.

Своєю чергою українська авіація протягом минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження росіян. Також наші захисники «приземлили» ворожий гелікоптер Мі-24 та шість безпілотників різного типу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, чотири райони зосередження ворога, два зенітно-ракетних комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та дві станції радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Українські військові очистили нашу землю від майже 170 тисяч окупантів: Генштаб ЗСУ повідомив втрати ворога

В Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що у Бахмуті, який російські окупанти намагаються захопити вже 10-й місяць поспіль, ворог минулої доби мав незначний успіх. Однак попри дії окупантів, місто тримається.