UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Народженим у депортації помирати теж у депортації?»: в Росії п'ятьох кримчан засудили до 13 років  колонії

Але навіть після “сроку” вони не зможуть повернутить додому.

Південний окружний військовий суд Росії 11 січня виніс вирок учасникам «другої Сімферопольської групи» Хізб ут-Тахрір Сервету Газієву, Джемілю Гафарову, Аліму Каримову, Сейрану Муртазі та Ерфану Османову, повідомила організація Крим_ SOS.

Кримських татар засудили до 13 років у колонії суворого режиму з першими двома роками у суворих умовах в'язниці. Також на всіх поширюється обмеження свободи пересування після звільнення терміном на 1 рік, а для Сервета Газієва та Аліма Карімова - 1 рік і 6 місяців.

Як зазначила заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, обвинуваченим у сфальсифікованій справі навіть не дали права на останнє слово в суді. 

Водночас одини  із учасників “процесу” прийшов на оголошення вироку суду у футболці із написом  «Народженим у депортації помирати теж у депортації?». 

Читайте також: У Криму 90% повісток вручають кримським татарам, вони вимушені виїжджати

Нагадаємо, 27 березня 2019 року співробітники ФСБ РФ і Росгвардії провели незаконні обшуки та затримання у будинках 25 кримських татар в анексованому Криму. Переважна більшість обшуків проводилася в окупованому Сімферополі, у межах фабрикованої російськими окупантами "справи Хізб ут-Тахрір".

Згодом вісьмох фігурантів другої бахчисарайської "справі Хізб ут-Тахрір" незаконно вивезли з анексованого Криму.