UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Народний губернатор" Донецька пообіцяв Слов'янську надіслати підкріплення

У п'ятницю підрозділи Нацгвардії почали проведення другої фази спецоперації на сході країни, метою якої є повне блокування Слов'янська, контрольованого прихильниками федералізації.

"Народний губернатор" проголошеної прихильниками федералізації України Донецької народної республіки Денис Пушилин пообіцяв прислати підкріплення активістам у Слов'янську, що підконтрольні Києву силовики хочуть повністю блокувати.

"Нами досягнуто угоди про повної координації дій між Слов'янською і Донецької народною республікою. Все керівництво обороною Слов'янська переходить до керівництва республіки", - заявив Пушилин в ході брифінгу в Слов'янську.

Він також пообіцяв сформувати та надіслати до Слов'янськ загін самооборони. Раніше лідер народного ополчення Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив, що в даний час Слов'янськ обороняють 2,5 тисячі ополченців.

Нагадаємо, підрозділи Національної гвардії України заблокували всі в'їзди у Слов'янськ в рамках другого етапу антитерористичної операції.

"Щоб не дати терористам можливості отримати підкріплення, керівництвом держави було прийнято рішення повністю заблокувати місто Слов'янськ", - йдеться в повідомленні МВС.

Крім того, під час Антитерористичної операції, в якій взяли участь спецпідрозділу Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ, Збройних сил і Служби безпеки, деблокували і знищили незаконний блокпост сепаратистів в селі Черкаське на в'їзді в Слов'янськ.

Спецназівці МВС і СБУ проводять розвідувально-пошукові дії. В околицях Слов'янська виявлені позиції, з яких екстремісти готувалися вести вогонь. !zn

Читайте також:

РНБО: АТО буде проходити в кілька етапів

zn
Казарми десантників, здали зброю сепаратистам, віддадуть Нацгвардії

Донецькі сепаратисти оголосили загальну мобілізацію у зв'язку з подіями в Слов'янську

Російські військові залишають Слов'янськ