UA / RU
Підтримати ZN.ua

Народний депутат зі “Слуги народу” хоче скласти мандат, що відомо

За даними джерел, він планує виїхати на лікування.

Народний депутат-мажоритарник з фракції “Слуга народу” В’ячеслав Медяник написав заяву про складення депутатських повноважень. Про це йдеться у проєкті порядку денного засідання комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи, який був опублікований на сайті Ради.

Зазначається, що комітет у четвер, 22 лютого, планує розглянути його заяву. 

За даними джерел ZN.UA, Медяник має серйозні проблеми зі здоров'ям, тож він планує виїхати на лікування за кордон.

Читайте також: "Антирекорд": Рада достроково припинила повноваження ще трьох депутатів, залишився працювати 401 обранець

В’ячеслав Медяник був обраний на виборах 2019 року по 27 округу Дніпра. До потрапляння в парламент активно займався будівельним бізнесом. У Верховній Раді є головою підкомітету з питань законодавства про адміністративні правопорушення та охоронної і детективної діяльності.

У депутата п’ятеро дітей, тож виїзд за кордон йому не заборонений.

У жовтні 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура  відкрила провадження за фактом листування Медяника, у якому він обговорював, яким шляхом можна «вирішити питання» з прокурорами.

Голова президентської фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія заявляв, що низка народних депутатів хочуть достроково скласти повноваження у парламенті, однак їх заяви не задовольняють через необхідність працювати та ухвалювати рішення.