UA / RU
Підтримати ZN.ua

Народний депутат-"слуга" Трухін залишає фракцію через оголошену йому підозру

Зробив він це через сім місяців після заяви про готовність скласти мандат.

Народний депутат Олександр Трухін, який рік тому потрапив у ДТП, що спричинила неабиякий розголос і скандал, заявив, що залишає фракцію «Слуга народу» у Верховній Раді. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук. 

За словами обраного на Дніпропетровщині нардепа-мажоритарника, який сьогодні отримав підозру щодо одного з епізодів ДТП, він залишає фракцію на час розслідування.

«На вручення підозри я з‘явився добровільно, нікуди не втікав і втікати не збираюся. Мій дім Україна, який я не покидав і ніколи не покину, і буду продовжувати робити все, що в моїх силах для нашої Перемоги», — написав він.

Трухін додав, що обіцяє співпрацювати зі слідством і брати участь у всіх слідчих діях. За його словами, він не скоював жодного злочину і має намір довести це у законний спосіб.

«А для того, щоб ця справа не кидала тінь на репутацію всієї нашої команди, звертаюся до голови фракції Давида Арахамії з проханням призупинити моє членство у фракції «Слуга Народу» на період розслідування», — додав він.

Як повідомили в САП, Трухіна підозрюють у спробі дати хабар поліцейськім на місці аварії (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу).

ДТП сталась 23 серпня 2021 року на трасі під Києвом. Автомобіль Audi, за кермом якого, ймовірно, був народний депутат «Слуги народу» Олександр Трухін, в'їхав у Ford, а потім скоїв наїзд на Daewoo. В «Ауді», крім самого Трухіна, був його водій (депутат стверджував, що той був за кермом у момент аварії).

У «Форді» — голова комітету арбітрів Української асоціації футболу Лучано Лучі його перекладач Роман Лішень. Обидва отримали травми середньої тяжкості та перенесли операції. В автомобілі Daewoo було двоє дітей.

1 лютого в мережі з'явилося журналістське розслідування ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна. 

Читайте також: Журналістам пропонують видалити матеріал про ДТП «слуги» Трухіна

Зокрема, на відео Трухін звертається до поліцейського зі словами «давай я тихенько до лісу піду» а потім обіцяє «поговорити» з головою МВС Денисом Монастирським.

Після цього керівник фракції «Слуга народу» Давід Арахамія закликав Трухіна вийти з фракції, а голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк повідомила про виключення Трухіна з партії.

Сам Олександр Трухін заявляв, що готовий скласти мандат «якщо того вимагатимуть ситуація і команда «Слуги народу», однак так і не зробив цього.