UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нарешті вдома: з російського полону повернулися три українських морських піхотинця

Раніше вдалося врятувати з ворожого полону 1138 українців.

З російського полону повернулися троє наших військових з окремого батальйону морської піхоти Військово-морських Сил України. Про це повідомили у ВМС.

«Звільненим військовослужбовцям була надана першочергова медична, психологічна допомога. Військово-Морські Сили України вкотре доводить, що лозунг «Своїх не полишаємо» для нас не просто слова. Командування ВМС України та морської піхоти вітають побратимів, які повернулися з полону», – зазначили у пресслужбі ВМСУ.

Читайте також: Наші вдома: Україна повернула з полону ще 45 захисників

Нагадаємо, під час виступу на саміті G20 президент Володимир Зеленський закликав РФ провести обмін полоненими «всіх на всіх». Він також закликав країну-агресорку звільнити всіх дорослих та дітей, яких росіяни незаконно депортували з тимчасово окупованих територій нашої держави. 

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що з березня Україна повернула з російського полону 1138 своїх громадян - цивільних та військових. Проте омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що росіяни на цей час все ще проти ідеї проведення обміну по формату «всіх на всіх».