UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наразі достеменної доказової бази про те, що ядерна зброя вже передислокована на територію Білорусі немає – Веніславський

Водночас член оборонного парламентського комітету підкреслив, що сховища для розташування ядерної зброї в Білорусі ретельно підготовлені.

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у Верховній раді Федір Веніславський заявив, що наразі не фіксується наявність російської ядерної зброї на території Білорусі. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми на засіданні комітету в закритому режимі заслуховували представників розвідувального співтовариства України. Наразі достеменної доказової бази про те, що ядерна зброя вже передислокована на територію Республіки Білорусь, ми не маємо", – зазначив Веніславський.

Він додав, що сховища для розташування ядерної зброї в Білорусі ретельно підготовлені. Окрім того, за його словами, українська влада зараз консолідує зусилля міжнародної спільноти задля запобігання загрозам, які можуть виникнути внаслідок відповідного потенційного переміщення.

Читайте також: Парламент Білорусі вирішив дозволити судити померлих людей

Раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що адміністрація президента США Джо Байдена уважно стежить за ситуацією в Росії та Білорусі на тлі заяви президента РФ Владіміра Путіна про те, що Москва розмістила тактичну ядерну зброю в сусідній країні