UA / RU
Підтримати ZN.ua

Напад на Володимира Балуха: поліція затримала підозрюваного

Колишнього в'язня Кремля побили в столичному Гідропарку.

Столичні правоохоронці затримали підозрюваного в нападі на колишнього політв'язня Володимира Балуха.

«Поліція Києва затримала підозрюваного в нападі на Володимира Балуха в ніч на 8 вересня», - повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Twitter ввечері в п'ятницю, 18 вересня.

У поліції, в свою чергу, уточнили, що оголосили підозру місцевому мешканцю 1988 року народження. Слідство встановило, що в день скоєння злочину він відвідував свого знайомого, який працює охоронцем в ресторані.

Володимир Балух відзначав з друзями в ресторані "Козак" річницю визволення з полону. Близько опівночі він попрямував до ресторану Edem. Там у нього виник конфлікт з іншим чоловіком, причини якого в поліції не називають.

Зловмисник вдарив Балуха ногою і зник з місця злочину, не надавши допомогу потерпілому. Володимира Балуха знайшли лише вранці, швидка допомога відвезла його в лікарню.

Читайте також: Побиття Балуха: чотири версії слідства

Увечері 8 вересня в київському Гідропарку невідомі побили кримачаніна Володимира Балуха, якого російські окупанти майже три роки тримали в СІЗО. Побитого Балуха без свідомості знайшли  вранці. Медики оцінюють його стан як стабільно важкий.

Поліція кваліфікувала напад на Балуха як розбій, потім справу перекваліфікували за статтею про умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу).