UA / RU
Підтримати ZN.ua

Напад на пост ТЦК в Луцьку: поліція затримала чоловіка, який підстрелив військового

Стрільцю загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України
© Національна поліція України

У середу, 4 вересня, поліціянти затримали чоловіка, який поранив з рушниці одного солдата на посту охорони Луцького територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Про це повідомляє Національна поліція у Волинській області.

Зазначається, що у затриманні брали участь спецпризначенці поліції КОРД. Стрільцем виявився 40-річний мешканець Луцька. 

Читайте також: У Луцьку чоловік погрожував зброєю працівникам ТЦК та поліції. Його затримали

“Зброю у нього вилучили та направили на дослідження. Мотиви скоєння злочину фігурантом встановлюються слідством”, – йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що за фактом посягання на життя військовослужбовця триває досудове розслідування, розпочате за ст. 348 Кримінального кодексу України. За цією статтею йому загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, у ніч на 27 серпня нападник вистрілив по посту охорони ТЦК, внаслідок чого поранення отримав старший солдат – його доправили у госпіталь. Солдати роти охорони, які на той час виконували свої обов’язки, відкрили вогонь у відповідь, проте нападник зміг втекти. Оперативне командування "Захід" наголосило, що ТЦК – це об'єкт з особливим режимом охорони. В разі загрози життю, солдати мають право застосовувати зброю на ураження.