UA / RU
Підтримати ZN.ua

Намагаються «залякати»: росіяни продовжують обстріли деокупованої Херсонщини – Генштаб

Нещодавно після чергової атаки на мирне населення Херсонщини президент Зеленський заявив, що росіяни вже вбивають «заради задоволення».  

Російські військові з метою залякування продовжують хаотичні обстріли мирного населення у звільнених містах та селах вздовж правого берега річки Дніпро, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні за 25 грудня.  

Систематичних мінометних обстрілів зазнає місто Берислав Херсонської області. Також на Херсонському напрямку від обстрілів постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Херсон, Республіканець, Тягинка, Зеленівка, Інженерне, Антонівка, Садове і Велетенське. Є постраждалі серед мирних жителів. 

Читайте також: У ЗСУ пояснюють, що обстріл Херсона — це не помста, а ненависть: "Росіяни не настільки цінують своїх, щоб гатити по наших"

24 грудня внаслідок російського обстрілу Херсона загинуло щонайменше 10 людей, 68 поранені, з них 18 перебувають у важкому стані.

23 грудня через російський обстріл Херсона загинуло щонайменше п’ятеро людей, 17 поранені, в тому числі шестирічна дитина. Загарбники били з артилерії, РСЗВ, мінометів і танків.