UA / RU
Підтримати ZN.ua

Накрали 90 млн грн: СБУ оголосила про підозру екскерівнику Адміністрації морських портів та його підлеглим

Загалом підозри отримали три особи.

Служба безпеки викрила посадовців Адміністрації морських портів України на розкраданні понад 90 млн грн, повідомили в СБУ. Вказано, що до організації незаконної діяльності причетні керівник філії держустанови у 2017-2018 роках і двоє його підлеглих.

Слідство встановило, що у травні 2017 року чиновники підписали договір з комерційною структурою. Згідно з документом, остання мала поглибити дно в акваторії морського порту «Південний». При цьому вартість таких робіт штучно завищили.

«Встановлено, що державні гроші були переведені на рахунки підрядника, але фактичний обсяг робіт не відповідав документам. Таким чином з держпідприємства було виведено у тінь більше ніж 90 млн грн», – зазначили в СБУ.

Трьом організаторам повідомили про підозри в рамках справи, відкритої за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість – ред.) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів.

Читайте також: Зливав дані ФСБ за квартиру в Криму: СБУ затримала колишнього військового

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила масштабну корупційну схему, організовану керівництвом Сумської ОВА з метою привласнення державних коштів, виділених області на ліквідацію наслідків бойових дій та російських обстрілів, у тому числі на відновлення пошкодженої інфраструктури. 

Правоохоронці вже повідомили про підозру двом фігурантам справи – заступнику глави Сумської обласної військової адміністрації і тимчасово виконуючому обов’язки начальника Департаменту капітального будівництва – за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу (привласнення чи розтрата майна у особливо великих розмірах під час війни шляхом зловживання службовим становищем, здійснені за попередньою змовою групою осіб) і частиною 1 статті 366 (службове підроблення).