UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найрезультативніший у світі: у розвідці розповіли, що дрони Magura V5 знищили вісім кораблів Чорноморського флоту

Там стверджують, що такої кількості ліквідованих суден немає в жодної служби та країни загалом.

На рахунку українського морського безпілотника Magura V5 вже 14 російських кораблів, які належали до Чорноморського флоту. Представник розвідки у коментарі виданню Liga.net пояснив, що шість суден отримали пошкодження, тоді як вісім було знищено повністю. Зважаючи на те, що ЗСУ сумарно ліквідували 28 російських бортів, можна стверджувати, що третина цих випадків — робота саме таких морських дронів. 

"Це перший морський безпілотний апарат, якому вдалося не просто вразити корабель противника, а й повністю його знищити, — розповів представник розвідки. — За різними оцінками, зараз це найрезультативніший дрон у світі. Такої кількості знищених кораблів немає в жодної служби та й країни загалом". 

Сьогодні Magura V5 — основне озброєння захисників у боротьбі з російським флотом. Завдяки роботі команди Group 13 вдалося практично повністю нівелювати присутність ЧФ РФ у Чорному морі. 

Читайте також: Вихід флоту РФ із Криму "висміює" побоювання Заходу щодо ескалації — Atlantic Council

Нагадаємо, раніше представник ГУР МО Андрій Єрін стверджував, що гіпотетично ЗСУ можуть використати морські безпілотники Magura, аби атакувати Кримський міст. Він наголосив, що зараз проводиться робота для їх покращення, насамперед в питанні дальності застосування.