UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найближчої ночі в Україні очікують заморозки

Найімовірніше вони зачеплять захід, північ та центр України.

Нічні заморозки 0-3 градуси спостерігатимуться в північних, західних та центральних областях України найближчої ночі, повідомила синоптикиня Наталія Діденко.

«Багато хто розслабився на денному весняному сонці - побережіть себе, особливо вночі, вранці та ввечері. Прийде ще справжнє тепло», - написала вона.

Діденко також попередила про сильний північно-східний вітер 5 травня із штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду на Херсонщині, Запоріжжі, Донеччині, Луганщині, в Криму.

Загалом у четвер у більшості областей пануватиме суха сонячна погода. Однак в Приазов'ї, в Криму та місцями в Карпатах пройде невеликий дощ.

Температура повітря найближчої ночі очікується низькою: +1+6 градусів, на півдні та сході України +4+9 градусів.

«Протягом дня четверга стовпчики термометрів піднімуться до +12+16 градусів, у західних областях та в південній частині буде тепліше, +15+19 градусів», - зазначила синоптик.

У Києві завтра опадів не передбачається, буде сухо та сонячно, але стане прохолодніше. Вночі температура складатиме  +3+5 градусів, на околицях можливі заморозки, вдень 5-го травня очікується +13, +14 градусів.

А от вже 8-9 травня, за словами Діденко, Україну накриють дощі.