UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наглядові ради закупівельних агенцій Міноборони: хто до них увійшов

Кабмін погодив призначення.

Уряд погодив призначення кандидатур на посади членів наглядових рад закупівельних агенцій Міноборони «‎Агенції оборонних закупівель»‎ (АОЗ) та «‎Державного оператора тилу» (ДОТ)‎. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Міноборони.

У складі Наглядових рад будуть як українські, так і міжнародні експерти На переконання Міністерства оборони, це дозволить інтегрувати глобальний досвід в реформування оборонних закупівель.

Зокрема, уряд погодив призначення на посади членів наглядової ради «‎Агенції оборонних закупівель»‎ як незалежних членів:

Як представників держави:


На посади членів наглядової ради «‎Державного оператора тилу»‎ як незалежних членів погоджено:


як представників держави:


В березні 2024 року закупівельні агенції АОЗ та ДОТ оголосили в системі Prozorro відбір професійних рекрутингових компаній. Вони мали допомогти підібрати незалежних членів наглядових рад агенцій. Переможцем відбору АОЗ стало ТОВ «Телент Едвайзорс» (Odgers Berndtson), а ДОТ – ТОВ «Ворлд Екзекьютів Партнерз» (Heidrick & Struggles).

Читайте також: «Держоператор тилу» приховав ціни і постачальників харчів для ЗСУ. Підприємство пояснило, чому так сталось

В подальшому рекрутингові компанії відібрали та сформували списки потенційних кандидатів, які були запрошені на співбесіди з представниками Міноборони.

Як наголосили у Міноборони, закупівля послуг рекрутингових компаній здійснювалася за кошти донора, зокрема програми підтримки Спеціального радника з питань оборони Посольства Великої Британії в Києві, фінансованої британським урядом.

1 жовтня міністр оборони Рустем Умєров анонсував реформування системи оборонних закупівель. За його словами зміни торкнуться держпідприємства «Спецтехекспорт», Агентства оборонних закупівель (АОЗ) та Державного оператора тилу (ДОТ).