UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наглядова рада «Укрексімбанку» перевірить обставини конфлікту глави правління з журналістами

За словами ради, вона буде сприяти впровадженню політики медійної відкритості банку

Наглядова рада державного «Укрексімбанку» висловила стурбованість і занепокоєння ситуацією, пов'язаною з нападом підлеглих глави правління банку на журналістів програми «Схеми». Правління фінустанови заявило, що вони підтримують незалежність засобів масової інформації.

«Відповідно до чинних в банку політик, ми вже почали перевірку обставин і вживаємо всіх заходів щодо всебічної та об'єктивної оцінки ситуації та дій банку і шляхів вирішення ситуації», — йдеться в заяві наглядової ради на сайті фінустанови.

Згідно з нею, наглядова рада і надалі буде сприяти впровадженню політики медійної відкритості банку з дотриманням найвищих етичних стандартів.

Заява правління була зроблена до того, як було опубліковано відео конфлікту і нападу на журналістів, яке, як сподівалися в банку, було повністю видалено.

Читайте також: Міністр фінансів прокоментував конфлікт «Укрексімбанку» з журналістами «Схем»

4 жовтня на журналістів «Схем» напали у державному «Укрексімбанку» під час запису інтерв'ю з головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгера прямо в його кабінеті. Мецгері не сподобалося одне із запитань журналістів-розслідувачів Кирила Овсяного, що стосується майбутнього розслідування. Банкір наказав охороні «прибрати камери» і «дістати з них касети». Співробітники банку застосували фізичну силу до оператора «Схем» Олександра Мазура, відібрали у нього дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис і видалили записане відео.

Після звернення журналістів Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».