UA / RU
Підтримати ZN.ua

Надія Савченко вимагає від СК РФ порушити справу про її викрадення з території України

Адвокати льотчиці подають до Слідчого комітету Росії заяву про викрадення Надії Савченко за ст.126 КК РФ з території України.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка в даний час перебуває у воронезькому СІЗО, вимагає від Слідчого комітету РФ порушити справу про її викрадення з території України. Про це пишуть у Twitter її адвокати Микола Полозов і Марк Фейгін.

"Зустрілися з Надією Савченко. Вона написала заяву про порушення справи за ст.126 КК РФ за фактом її викрадення", - повідомив Полозов.

31-річна Савченко брала участь в АТО на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань під містом Щастя Луганської області.

8 липня вона опинилася у Росії у воронезькому СІЗО.

У Слідчому комітеті РФ намагаються запевнити, що Савченко перетнула кордон з Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів під Луганськом.

9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення у пособництві у вбивстві. Обласний суд залишив її під вартою до 30 серпня.

Проте сама Савченко під час зустрічі з українським консулом повідомила, що її силою вивезли в Росію з території України у наручниках і з мішком на голові. !zn

Читайте також:

Євросоюз стурбований долею української льотчиці Савченко

Український консул з десятої спроби пробився до полоненої льотчиці Савченко

Президент пообіцяв жорстку реакцію на викрадення Росією пілота Надії Савченко

Мін'юст України попросить Раду Європи визнати льотчицю Савченко заручницею