UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацрада проведе позапланові перевірки у п'яти регіональних мовників

Учасників підозрюють у не виконанні норм законодавства.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки у п'яти ліцензіатів, повідомляє прес-служба Нацради.

"Це – телерадіоорганізації ТОВ ТРК "Гармонія світу", р. Одеса (позивні "Гармонія світу"), ТОВ "Ейчді фешн", Київ р. (супутникове телебачення, логотип "HDFASHION&LifeStyle"), ТОВ "ТРК "Радіо великих доріг", р. Олександрія Кіровоградської обл. (позивні "Радіо великих доріг"), ТОВ "Медіасистем-груп", р. Чернівці (кабельне телебачення, логотип "ТВА місто"), а також провайдер програмної послуги р. Генічеськ Херсонської області ПП "Торнадо", - йдеться в повідомленні.

Основними причинами перевірок було порушення мовного законодавства, а також закону "Про телебачення і радіомовлення".

Наприклад, як пояснили в Нацраді, в ефірі "Гармонії світу" обсяг україномовних програм становить невеликий відсоток.

Позапланова перевірка телеканалу "HDFASHION&LifeStyle" і телерадіокомпанії "Радіо великих доріг" призначена за порушення закону "Про телебачення і радіомовлення", а компанії "Медіасистем-груп" – через те, що ліцензіат не веде мовлення.

Читайте також: Нацрада по телебаченню обмежила мовлення телеканалу "Телеклуб"

Як повідомлялося, депутат Лещенко звинуватив Порошенкоу тиску на українські телеканали. Президент схиляє рейтингові телеканали до співпраці, щоб обратися на другий термін, стверджує Лещенко.