UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацрада не видасть ліцензію радіо "Вєсті" до закінчення перевірки бенефіціарів

Співробітники радіостанції відкидають всі звинувачення і закликають європейських колег допомогти в боротьбі за право вести мовлення на території України.

Затримки з видачею ліцензії радіо "Вєсті" пов'язані з посиленою перевіркою кінцевих бенефіціарів, повідомила "Українській правді" голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук.

За словами Фещук, радіо "Вєсті" надало до Нацради пакет документів для продовження ліцензії, і в даний час ці документи перевіряються.

"Є питання по бенефіціарам. Та інформація, яка є, непереконлива", - підкреслила голова Нацради.

Термін дії ліцензії радіо "Вєсті" закінчується 13 і 19 січня 2017 року. Бенефіціарами радіостанції вписані житель Авдіївки Денис Млозговий і мешканка Донецька Тетяна Олександрова. Однак неофіційним бенефіціаром прийнято вважати колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.

У понеділок, 23 січня, радіо "Вєсті" оприлюднило заяву, в якій звинуватило Національну раду з питань телебачення і радіомовлення в зволікання з видачею ліцензії.

"Колектив "Радіо Вєсті" втратив віру в об'єктивний розгляд Нацрадою документів про продовження ліцензії та звернувся з листом до європейських колег із проханням підтримати радіостанцію в боротьбі за право вільно говорити", - наголошується в повідомленні.

Крім того, колектив радіостанції звинуватив Національну раду в "упередженому і суб'єктивному обвинуваченні "Радіо Вєсті" в непрозорій структурі власності, звеличуючи власні упередження над законом".

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Нацрада з питань телерадіомовлення оголосила попередження радіо "Вєсті" за нецензурну лайку на адресу героїв Революції гідності, що прозвучала в прямому ефірі. Ведучий не зупинив гостю студії, Тетяну Монтян, яка висловлювалася в негативному і образливому ключі.

У Національній раді вважають, що радіо "Вєсті" своєю бездіяльністю порушило норми українського законодавства.