UA / RU
Підтримати ZN.ua

Націоналісти знову розгромили "офіс Медведчука" в Києві

На стінах будівлі активісти залишили написи "Сепари", а також "Слава нації" та "Смерть ворогам".

Члени націоналістичних організацій С14 та "Традиція і порядок" вчинили напад на будинок в Шевченківському районі Києва. У будівлі на вулиці Івана Франка, 18/1 розміщується офіс партії СДПУ(о), яку протягом довгих років очолював Віктор Медведчук. Про напад на "офіс Медведчука" повідомив керівник громадської організації С14 Євген Карась.

"Якісь невідомі історики з С14 і "Традиції та порядку" нагадують Медведчуку про Стуса та покривання утримання Путіним українських в'язнів", - написав Карась на своїй сторінці у Facebook.

На відеозаписі, яку він оприлюднив, молоді люди в балаклавах метають камені і фаєри в будівлю, а також скандують: "Поверни полонених, путінська с*ка".

На стінах будівлі активісти залишили написи "Сепари", а також "Слава нації" та "Смерть ворогам".

На офіційній сторінці "Традиції і порядку" також оприлюднено відеозапис події.

"Ось такі відео надсилають дорогий редакції. Невідомі активісти атакували офіс кума Путіна - Віктора Медведчука", - йдеться в повідомленні.

У столичній поліції стверджують, що до моменту прибуття на місце події правоохоронців активісти вже зникли.

"Близько 19:30 в чергову частину надійшло повідомлення, що невідомі в масках б'ють вікна і роблять написи на будівлі на вулиці Івана Франка. Наряди виявили написи на фасаді, пошкоджені вікна та ролети, а також, за словами охоронців, закинуті в приміщення, ймовірно, димові шашки", - йдеться в прес-релізі ГУ НП у Києві, поширеному увечері в неділю.

Правоохоронці пообіцяли дати правову оцінку подіям пізніше після вивчення всіх доступних матеріалів.

В організації Медведчука "Український вибір" в нападі на офіс звинуватили "фашистських молодчиків", а також дорікнули поліції за бездіяльність.

В "Українському виборі" стверджують, що напад на офіс – це "помста Медведчуку" за "принципову позицію, спрямовану на встановлення миру на Донбасі" та "нормалізацію відносин з Російською Федерацією та країнами СНД".

Раніше повідомлялося, що поліцейські затримали на території Києво-Печерської лаври близько 100 осіб і доставили їх у райвідділи для проведення профілактичних бесід у зв'язку з інформацією про підготовку провокацій прокремлівськими силами.

14 жовтня в Києві і інших містах України відбувся традиційний марш УПА, в якому беруть участь переважно представники націоналістичних організацій. У столиці близько 10 тисяч учасників маршу, присвяченого 76-й річниці створення Української повстанської армії, зібралися о 16:30 біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Вони пройшлися вулицею Володимирською, бульваром Шевченка та Хрещатиком до Європейської площі, де розпочався святковий концерт. Під час ходи кількість її учасників суттєво зросла. В охороні заходу були задіяні понад 1000 правоохоронців.