UA / RU
Підтримати ZN.ua

Начальнику окупаційної поліції Донецька дали 10 років тюрми

Український суд заочно виніс обвинувальний вирок Василю Горячеву.

Димитровський міський суд Мирнограда Донецької області заочно засудив до 10 років позбавлення волі начальника окупаційної поліції Донецька, повідомила прес-служба обласної прокуратури в п'ятницю, 20 вересня. Ім'я засудженого в прокуратурі не назвали, однак, за даними пропагандистських ЗМІ ОРДЛО, цю посаду обіймає колишній співробітник української міліції Василь Горячев.

Слідство встановило, що в полковник Горячев, будучи співробітником Головної управління МВС у Донецькій області, зрадив присязі і вступив до лав терористичного угруповання "ДНР". У березні 2015 року його призначили на посаду "начальника міського управління МВС "ДНР". За даними слідства, Горячев продовжує керувати окупаційної поліцією, координуючи питання затримання громадян і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

"Враховуючи те, що на допити до слідчого і на судові засідання міліціонер-зрадник не з'являвся, щодо нього судом винесено заочний вирок", - зазначили в прокуратурі.

Суд визнав Горячева винним у злочині, передбаченому ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою, або участь у ній). Засудженому призначено покарання у вигляді 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, в лютому суд засудив бойовика угруповання "ДНР" до 9,5 років позбавлення волі. Уродженець Горлівки приєднався до окупантів в 2015 році, займав посаду механіка-водія і брав участь у бойових діях проти української армії, поки його не затримали у березні 2018 року.