UA / RU
Підтримати ZN.ua

Начальника поліції охорони взяли під час отримання майже 100 тис. грн хабара

За даними слідства, генерал Будник систематично займався здирництвом.

У Києві затримали начальника Поліції охорони Національної поліції України генерала Сергія Будника під час отримання 96 тисч гривень хабара.

Як повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook ввечері у вівторок, 22 серпня, генерал через посередника вимагав у потерпілого 80 тисяч гривень за надання послуг фізичної охорони, крім офіційних платежів.

За даними слідства, з червня затриманий отримав в загальній складності 170 тисяч гривень неправомірної вигоди.

У прес-службі Національної поліції уточнили, що в операцію провели співробітники Служби безпеки України та Департаменту внутрішньої безпеки НПУ під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

Найближчим часом затриманому повинні вручити повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Прокуратура готує клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу. У ГПУ також уточнили, що за інкримінований злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років із забороною обіймати певні посади протягом трьох років та конфіскацією майна.

Як повідомлялося раніше, керівництво та співробітників відділення поліції міжнародного аеропорту "Харків" викрили в отриманні неправомірної вигоди. За чотири місяці СБУ зафіксувала отримання поліцейськими 30 тисяч гривень хабарів. Під час обшуків у службових приміщеннях і квартирах фігурантів справи вилучили майже 130 тисяч доларів та 500 тисяч гривень.