UA / RU
Підтримати ZN.ua

Начальник Харківського університету Повітряних сил відмовився від внесення застави

Захист має намір оскаржити арешт Андрія Алімпієва.

Начальник Харківського національного університету Повітряних сил (ХНУПС) Збройних Сил України Андрій Алімпієв відмовився внести заставу і вийти з СІЗО, незважаючи на те, що необхідні 1,5 млн гривень "практично вдалося зібрати", заявив його адвокат Максим Журавльов.

"Нам практично вдалося зібрати необхідну суму спільними зусиллями - родичів, колишніх і нинішніх співробітників, бойових товаришів і просто небайдужих людей. Але це принципове рішення генерал-майора Алімпієва - відмовитися від можливості виходу під заставу, оскільки він вважає звинувачення проти себе абсолютно необгрунтованими", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат.

Він також повідомив про те, що на ухвалу судді про обрання запобіжного заходу буде подана апеляція, можлива дата подачі – четвер.

Нагадаємо, що 17 листопада начальника Харківського національного університету Повітряних сил ЗСУ ім. Івана Кожедуба затримали за підозрою в розтраті бюджетних коштів при закупівлі пального. За словами генпрокурора Юрія Луценка, генерал-майор Андрій Алімпієв підозрюється у розтраті 2,4 млн гривень.

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова визначив запобіжний захід Алімпієву у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави 1,5 млн гривень.