UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нацбанк віддасть Міноборони броньовані інкасаторські машини для евакуації поранених

Вивезення поранених з зони АТО ускладнено через постійні обстріли транспорту. З 1 серпня Міноборони буде проводити випробування нового проекту "БТР-4с" - санітарний БТР.

Національний банк передасть Міністерству оборони 21 автомобіль для евакуації поранених під час боїв на Донбасі. Серед них - броньовані інкасаторські машини. Про це в середу, 16 липня, заявив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони, полковник медичної служби Віталій Андронатій.

"У вівторок були переговори з головою Нацбанку. Сьогодні я вже відвідав автопідприємство Нацбанку, і у нас вже є домовленість, що вони представляють нам 21 автомобіль. Половина з них - броньовані. Це "МАЗи", броньовані інкасаторські машини, для того, щоб їх переобладнати під санітарні норми", - сказав Андронатій.

При цьому представник Міноборони зазначив, що це дозволить евакуювати поранених безпосередньо під час бою, не чекаючи по кілька годин припинення вогню. "Головна наша проблема - відсутність броньованого санітарного транспорту для вивезення поранених з поля бою", - додав він.

Полковник повідомив, що з 1 серпня Міноборони буде проводити випробування нового проекту "БТР-4с" - санітарний БТР. "Плануємо протягом серпня прийняти його на озброєння і почати закупівлю. Але щоб цей місяць якось захистити наших людей, ми і звернулися до Нацбанку", - пояснив він.

Крім того, Андронатій повідомив, що за час проведення антитерористичної операції на Сході України загинули чотири і поранено вісьмох військових лікарів.