UA / RU
Підтримати ZN.ua

Набув чинності закон про амністію учасників Євромайдану

З 17 лютого правоохоронні та судові органи почнуть процедури закриття кримінальних проваджень, які було заведено на учасників акцій протесту.

Закон про амністію для всіх учасників масових заворушень в Україні набуде чинності 17 лютого цього року, повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

"Зазначений закон набуває чинності з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб, які здійснили у період з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочин, передбачений статтею 1 цього закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт", - сказано в повідомленні Генпрокуратури.

Умовою набуття чинності цього закону було звільнення захоплених раніше адміністративних будівель, в тому числі приміщень обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, київської міськадміністрації, а також розблокування вулиці Грушевського в Києві.

Напередодні активісти Євромайдану звільнили будівлі Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської та Полтавської ОДА. Також місцевій владі було передано КМДА.

Окрім того, активісти Майдану частково розібрали барикади для забезпечення проїзду транспорту у напрямку Паркової алеї та урядового кварталу.

Активісти зазначили, що таким чином вони виконують домовленості з урядом про гарантування проїзду транспорту вулицями міста.

Нагадаємо, що минулого тижня Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення звільнити всіх затриманих учасників протестів на Україні. Всі 234 активіста вже на волі. !zn

Читайте також:

Активісти Майдану звільнили будівлю КМДА

Протестувальники відкрили проїзд на Грушевського, звільнили чотири ОДА

Влада відпустила з в'язниці під домашній арешт останнього протестувальника