UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ здійснило перше повідомлення про підозру за фактом перевірки е-декларацій

Підозрюваним є суддя у відставці з Луганщини.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у середу, 19 липня, повідомили про підозру колишньому голові одного з міських судів Луганської області, повідомляє прес-служба НАБУ.

"Це – перше повідомлення про підозру серед усіх кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких НАБУ та САП здійснюють на підставі аналізу даних в електронних деклараціях осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - наголошується у повідомленні.

НАБУ

За версією слідства, суддя у відставці не вніс до електронних декларацій за 2015 та 2016 року відомості про транспортні засоби та об'єкти нерухомості, якими він користується. А також про майно, що перебуває у власності та користуванні його колишньої дружини. Загальна вартість прихованого – понад десять мільйонів гривень.

Підозрюваному інкриміновані стаття 366-1 (Декларування недостовірної інформації) та ч.2 статті 368-2 (Незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Станом на 30 червня 2017 року детективи НАБУ здійснюють розслідування у 61 кримінальному провадженні, відкритому за результатами аналізу е-декларацій.