UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ завершило розслідування у справі заступника голови відділу Генпрокуратури, розкритого на хабарі

Стороні захисту відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження.

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) завершили досудове розслідування щодо заступника начальника відділу Генпрокуратури України, розкритого при спробі дати хабар, а також відкрили стороні захисту доступ до матеріалів справи третього березня.

Як повідомляє прес-служба бюро, підозрюваному інкримінують злочин, передбачений ч. 4 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України.

У НАБУ нагадали, що в грудні 2016 року детективи НАБУ розкрили посадовe особe ГПУ на хабарі, яку намагалася через посередника передати особі, що займає особливо важливе становище, з метою вчинення дій в інтересах підозрюваного.

"Приводом стали результати ініційованою НАБУ позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ГПУ з боку Державної аудиторської служби України. Зазначена перевірка здійснювалася в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами розтрати у грудні 2015 року 1,8 млн грн державних коштів (ч.5 ст.191 ККУ) й зафіксувала порушення фінансової дисципліни", - вказується в повідомленні.

Нагадаємо, в грудні детективи Національного антикорупційного бюро України за участі прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили посадову особу ГПУ на хабарі.

Як повідомляли в НАБУ,

прокурор намагався дати хабар, щоб вплинути на результати позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності ГПУ, ініційованої НАБУ. Ця перевірка проводилася в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами розтрати в грудні 2015 року 1,8 млн грн державних коштів, розпочатого детективами НАБУ в січні 2016 року. За версією слідства, злочин полягав в укладенні договорів на надання послуг по обслуговуванню між Генпрокуратурою і рядом підприємств з ознаками фіктивності.

За інформацією НАБУ, один з причетних до розкрадання, заступник начальника одного з відділів Генеральної прокуратури України, намагався передати 5 тис. доларів посереднику для подальшого їх спрямування одному з керівників Державної аудиторської служби України. Прокурора затримано під час передачі грошей.