UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ викрило заволодіння 1200 га державних земель під Києвом

Реалізація схеми завдала державі збитків на майже 2 млрд грн.

Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою викрили злочинну групу на заволодінні державними землями. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Слідство встановило участь п'ятьох осіб у схемі. Разом вони привласнили понад 1200 га земель під Києвом зі збитками державі близько на 1,8 млрд грн.

Читайте також: ДБР викрило схему привласнення 94 га земель у Житомирській області 

Серед підозрюваних: 

Правоохоронці встановили, що, маючи вплив на службових осіб Держгеокадастру Київської області та зв’язки з високопосадовцями, в період 2018-2019 років заступник керівника ДП розробив схему привласнення сільськогосподарських земель. Землі перебували у постійному користуванні державних підприємств на території Київської області.

Для реалізації плану чиновник залучив спільників, які шукали учасників АТО, які мають право на безоплатне отримання земельної ділянки. Правоохоронці встановили два епізоди заволодіння землями:

Нагадуємо, нещодавно НАБУ повідомило про підозру чинному народному депутату від "Слуги народу" Анатолію Гуньку. 8 серпня його викрили на отриманні хабаря за землі Національної академії аграрних наук.