UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ відкрило справу проти судді з російським паспортом Львова

Досудове розслідування почалося за ч.1 ст. 366-2 ККУ.

Національне антикорупційне бюро відкрило справу проти судді Богдана Львова, у якого журналісти-розслідувачі нещодавно виявили російський паспорт. Кримінальне провадження розпочато за фактами ймовірного недекларування главою Касаційного господарського суду у складі Верховного суду московської нерухомості його родини.

Депутат Ярослав Юрчишин на своєму Телеграм-каналі опублікував відповідь від НАБУ. Там зазначено, що досудове розслідування почалося за ч.1 ст. 366-2 ККУ- "умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації". Максимальне покарання, яке передбачається статтею - до двох років обмеження волі з забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років. 

Російську нерухомість Львова виявили журналісти "Схем". Йдеться про квартиру на Ленінградському шосе у Москві. Її приблизна ринкова вартість становить приблизно 11 млн гривень. З 2012 року цей об'єкт нерухомості оформлений навпіл на тещу судді та його дружину. Та річ у тім, що у жодній зі своїх декларацій суддя не вказував, що його дружина є власницею нерухомості у Москві.

Ба більше, Львов також мав частку у цій квартирі, проте за договором дарування передав її у 2012 році дружині Інні. Цей правочин було здійснено за російським паспортом на ім'я судді, тоді Львов навіть прибув потягом до Москви, про що свідчать дані перетину кордону. 

Розслідувачі встановили й те, що дружина судді Інна також має російське громадянство.

Схеми

Читайте також: Судді Касаційного господарського суду не змогли висловити недовіру своєму очільнику, в якого виявили російський паспорт

Нагадаємо, журналісти проєкту "Схеми" встановили, що суддя Богдан Львов має російське громадянство. Отримавши у 90-их російський паспорт, він не лише від нього не відмовився, піднімаючись кар’єрними сходами у системі українського правосуддя, а навпаки – поновив у 2012-му і досі його документ не числиться в реєстрі недійсних. Сам Львов це заперечує.

Водночас більшість суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного суду на зборах 19 вересня не підтримали внесення до порядку денного питання про висловлення довіри чи недовіри своєму очільнику Богдану Львову. Судді вирішили не просто не позбавляти Богдана Львова мантії, а й залишити на посаді голови, хоча й обмежили в доступі до державної таємниці.