UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ оприлюднило відео затримання хабарника з СБУ

Затримання співробітника СБУ на хабарі майже у 50 тис. доларів викликало суспільний резонанс. НАБУ надає можливість подивитися, як це було.

Національне антикорупційне бюро опублікувало фрагменти слідчих дій і сам момент затримання співробітника СБУ, якого звинувачують в отриманні хабара на суму 47 тис. доларів.

"Враховуючи суспільний резонанс... Національне бюро публікує фрагменти розсекречених відеозаписів, зроблених у ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій у рамках розслідування фактів корупції в сфері міграційної політики", - йдеться в повідомленні НАБУ.

24 квітня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили співробітника одного з райвідділів Головного управління СБУ в Києві та Київській області на отриманні ним хабара. Співробітник СБУ отримав від посередників 47,5 тис. доларів за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідченя на постійне або тимчасове проживання на території України незаконним способом.

Пізніше директор НАБУ Артем Ситник повідомив про те, що затримання співробітника СБУ є продовженням спецоперації Бюро під прикриттям, яка відбулася в 2017 році і в якій фігурувала перший заступник голови Державної міграційної служби Діна Пімахова.