UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ оголосило підозри у справі Київзеленбуду: ZN.UA дізналося імена

Усього до злочину ймовірно причетні 10 людей.

НАБУ та САП встановили нові епізоди розкрадання коштів комунального об'єднання “Київзеленбуд” та повідомили трьом особам про підозру. У НАБУ розповіли, що серед них колишній в.о. начальника Управління екології та природних ресурсів Київської міської ради. Ще сімом оновлено підозри в контексті нових доказів.

ZN.UA від власних джерел у НАБУ дізналося, що підозри вручили колишньому начальнику управління екології в Києві Андрію Мальованому. Він отримав першу підозру. Також підозру розширили Михайлу Наконечному, який очолював зеленбуд Києва в той час, за яким вручили підозру. Наразі Наконечний очолює фракцію ОПЗЖ у Київраді і є головою благодійного фонду Вадима Столара та його дуже довіреною особою.

Зазначимо, що Столар минулої каденції Віталія Кличка був особливо довіреною людиною, яка здійснювала комерціалізацію київської влади.

Загальна кількість осіб, які, ймовірно, причетні до скоєння корупційного злочину, зросла до 10, а загальна сума завданих збитків комунальному об'єднанню – до 115,19 млн грн.

У 2020 році САП та НАБУ повідомили про підозру семи фігурантам справи про розкрадання комунального об'єднання "Київзеленбуд" майже 78 млн грн міського бюджету Києва.