UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ і САП викрили розкрадання держкоштів на проекті "Якісна вода"

Чиновники заволоділи сумою у 94,2 мільйона гривень.

Детективи НАБУ під керівництвом прокурорів САП затримали керівника підприємства, який заволодів грошовими коштами, передбаченими для реалізації проекту "Якісна вода", повідомляє прес-служба прокуратури на своїй сторінці в Facebook.

Затриманий протягом 2012-2014 років спільно з чиновниками Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України та ДП "Державна інвестиційна компанія" заволодів сумою у 94,2 млн гривень.

Наголошується, що національний проект "Якісна вода" передбачав забезпечення 80% населення України безпечною водою: монтаж автоматичних комплексів очищення та продаж води колективного користування в безпосередній близькості від місць проживання населення. Передбачалося будівництво 23 тисяч групових і локальних систем очищення питної води у 20-ти ключових регіонах країни.

У прес-службі повідомили про те, що зазначеній особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України встановила факт розкрадання призначеним у часи правління екс-президента Віктора Януковича топ-менеджментом ДП "Укрхімтрансаміак" понад 130 мільйонів гривень.