UA / RU
Підтримати ZN.ua

На звільнених територіях Харківщини за місяць виявили тіла пів тисячі цивільних

Більшість – із ознаками насильницької смерті, зазначають в МВС.

Станом на сьогодні на звільнених з-під тимчасової  російської окупації територіях Харківської області правоохоронці виявили тіла 530 цивільних. Левова частка із них мають ознаки насильницької смерті, повідомив в ефірі телемарафону заступник глави МВС Євген Єнін. Він уточнив, що ця статистика – починаючи від  7 вересня і станом на 6 жовтня.

Читайте також: Струм, побиття, задушення газом і навіть гірше: на Харківщині знайшли уже 22 російські катівні

«Всі ці люди загинули в період окупації. 225 – це жінки, 257 чоловіки та 19 дітей. Ще 29 осіб не встановлені. Якщо говорити про загальну кількість загиблих внаслідок російської агресії РФ у Харківській області, то це 1350 людей. Ця цифра збільшується практично щодня».

Читайте також: В Ізюмі завершили ексгумацію тіл: знайдено 447 загиблих

Явище стихійних цвинтарів на територіях, які нещодавно були зайняті росіянами – явище непоодиноке. Напередодні в лісі під Ізюмом знайшли один із таких, де більшість загиблих поховані без трун чи іменних хрестів — лише під номерами. 

Нагадаємо, за тиждень українські воїни звільнили майже три десятки населених пунктів Слобожанщини. Проте після деокупції ці території ледь не щодня опиняються у зведеннях Генштабу через обстріли.