UA / RU
Підтримати ZN.ua

На зміну літній погоді прийде похолодання – синоптик

Температура повітря на заході України знизиться вже найближчим часом.

У вівторок, 14 вересня, атмосферні фронти спричинять опади у західних областях України. Температура повітря на заході та півночі України дещо знизиться, інформує синопткиня Наталя Діденко у Facebook.

«У вівторок Україну перетинатимуть атмосферні фронти. З фронтами, зазвичай, пов‘язані дощі. Будуть вони й завтра, проте в основному на Заході України», –зазначила Діденко.

За її словами, може збільшитися хмарність та трохи зволожитися повітря також на Півночі, у центральних областях, може торкнути Харківщину. Південь та Схід ще належатимуть сухій повітряній масі.

Температура повітря буде дещо нижчою у північних та західних областях - адже вони завтра опиняться в тилу холодного фронту, вдень очікуються ще все ж комфортні +18+22 градуси. На решті території України побуде літня погода, +20+25 градусів.

Укргідрометцентр

Синопткиня підкреслила: «У Києві вівторок очікується досить комфортним. Хоча й столицю перетне атмосферний фронт, проте нічого суттєвого він не дасть, максимум - збільшення вологої хмарності. Наслідком проходження фронту буде невелике зниження температури повітря - максимально в Києві завтра близько +22 градусів».

Вона попередила, що похолодання припаде на найближчі вихідні, у суботу-неділю буде від +13+16 градусів.

Читайте також: В Україну повернулося літо, але скоро знову похолодає: синоптики озвучили прогноз

Раніше повідомлялося, що з середини вересня в Україні почнеться поступове похолодання.