UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Житомирщині затримали «ДНРівця», який намагався влаштуватися в ЗСУ

Спочатку він «відслужив» у «ДНР», а потім намагався потрапити до української армії.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала колишнього бойовика так званої «ДНР» при спробі влаштуватися на військову службу до бойового підрозділу десантно-штурмових військ ЗСУ.

Затриманий уродженець Донецької області, який в 2019 році «прийняв присягу» на вірність т.зв. «ДНР» та упродовж року проходив військову службу у складі одного збройних формувань цієї терористичної організації.

Згодом він транзитом через Росію в’їхав на територію України і наприкінці 2021 року добровільно звернувся до місцевого військкомату, щоб потрапити до ЗСУ.

«Перед тим він мав навчатися в одному підрозділів десантно-штурмових військ поблизу Житомира. Втім завдяки роботі СБУ на випередження його вдалося викрити та не допустити проникнення до лав ЗСУ. Наразі зловмисник затриманий», - повідомили в службі безпеки.

Затриманому повідомили про підозру за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності незаконного збройного формування) Кримінального кодексу України.

Також встановлюється справжня мета «палкого бажання» фігуранта проходити військову службу в Україні. У тому числі відстежуються зв’язки ексбойовика з псевдоспецслужбами так званої «ДНР» та ймовірність його співпраці з ними.

Читайте також: Загарбники масово викрадають чоловіків на тимчасово окупованих територіях і вимагають викуп — аудіоперехоплення СБУ

Нещодавно матері студентів із квазіформування «ДНР», яких РФ мобілізувала для війни проти України, влаштували протести. Зокрема, жінки вимагали відпустити їхніх дітей.