UA / RU
Підтримати ZN.ua

На затонулому під Одесою катері перебувало понад 40 пасажирів - МВС

Пошуки ще восьми осіб тривають.

На борту затонулого катера в Затоці Одеської області перебувало понад 40 пасажирів, пошуки восьми осіб тривають, повідомила прес-служба МВС України по області.

"Станом на 17.00 в ході слідчих дій встановлено, що на борту затонулого катера знаходилися більше 40 осіб", - йдеться в повідомленні.

Капітан затонулого катера затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, зараз він перебуває під охороною в медичному закладі. Капітану загрожує 10 років.

"За попередніми даними, явних ознак алкогольного сп'яніння капітана судна на момент затримання не виявлено. Зараз проводиться ряд експертиз на вміст алкоголю в його організмі. Слідство триває", - повідомили в міліції.

Читайте також: Аварія катера під Одесою: у зв'язку із загибеллю 12 осіб в області оголошено траур

17 жовтня під Одесою затонув прогулянковий катер, в результаті загинули 14 людей. Судно "Іволга" вийшов з приватної бази для прогулянки в акваторії Чорного моря в районі Білгород-Дністровського.

Попередньою причиною аварії катера під Одесою влада назвала перевантаження судна. Тоді повідомлялося, що на борту перебувало 36 осіб. Також зазначалося, що на катері не було рятувальних жилетів.